Den professionelle samtale

Tilføj essentielle kommunikative redskaber til dit lederskab og håndter kritiske samtaler professionelt og etisk forsvarligt

Den professionelle samtale

Tilføj essentielle kommunikative redskaber til dit lederskab og håndter kritiske samtaler professionelt og etisk forsvarligt

Flere undersøgelser viser, at medarbejdere vælger, og bliver, i stillinger på grund af nærmeste leder. Gode ledere og gode medarbejdere hænger uløseligt sammen. Gennem dit lederskab påtager du dig et ansvar for dine medarbejderes psykiske trivsel, og din adfærd som leder kan påvirke hvordan dine medarbejdere har det på arbejdet og i privatlivet. Det er derfor vigtigt, at have de rigtige redskaber til medarbejdersamtalen så den forløber etisk forsvarligt, både når der skal skabes dialog om positive, udfordrende eller sårbare emner.

Målgruppe

Kurset henvender sig til ledere og kommende ledere med personaleansvar på alle niveauer i offentlige og private virksomheder, som ønsker at have konkrete værktøjer til at varetage medarbejdersamtaler på professionel og etisk forsvarlig vis.

Indhold

På kurset lærer du hvordan, du som leder afholder en professionel samtale med kolleger ved f.eks. forfremmelser, for meget sygefravær, upassende påklædning, sprogbrug eller adfærd, udfordringer ift. mødetider, afskedigelser eller afslag på en lovet forfremmelse mm. Du får en konkret samtale-model, som du kan anvende, som guide til at positionere dig bedst muligt, med blik for både dig selv og medarbejderen.

Du lærer om sprogets betydning, verbalt som nonverbalt, samt hvordan man gennem sproget, indtager en nuanceret, interaktionel og kontekstuel forståelse af de udfordringer, du skal samtale med en medarbejder omkring.

Sidst men ikke mindst følger der med lederskab uundgåeligt også et magtforhold. Også i organisationer med en flad organisationsstruktur. Du lærer hvilken betydning det asymmetriske forhold har, samt hvordan du håndterer den eksistentielle ensomhed, der for mange er forbundet med ledelse.

Udbytte

  • Kompetence i konkrete kommunikative værktøjer og modeller
  • Bevidstliggørelse af dynamikkerne i det asymetriske forhold
  • Etiske retningslinjer
  • Kompetence i at gå fra individuel til kontekstuel forståelse
  • Self-compassion-redskaber til at fremme din trivsel som leder

Program

Dag 1

Træning og refleksion med fokus på konkrete eksempler fra den virkelige verden.

Her undersøger vi bl.a. det verbale og det nonverbale sprogs betydning for samtalen.

Dag 3

Hvordan taler vi om andre uden at bagtale. Valg af sprog kan have stor betydning for den professionelle samtale såvel som trivslen på en arbejdsplads

Bevidstliggørelsen af det individualiserede sprog både for lederen og lederen til medarbejderen. Viden om at jeg og oranisationen har et valg om hvilket sprog, vi anvender, når vi taler om hinanden. Fra individuel til kontekstuel forståelse. Kom ud af den forsimplede ligning.

hvordan møder du dig selv med venlighed i dit arbejde som leder og særligt med fokus på den svære medarbejdersamtale.

Vi reviderer løbende vores kurser baseret på feedback fra vores kursister. Vi justerer ligeledes kursusindholdet baseret på kursisternes niveau og branche. Der bør derfor tages forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding

Den professionelle samtale

Tilføj essentielle kommunikative redskaber til dit lederskab og håndter kritiske samtaler professionelt og etisk forsvarligt

Kursusnr.

422301

Deltagerantal

16-25

Varighed

3 dage

Datoer

Ingen ledige datoer

Kursusadresse

Axeltorv 6, 4 sal.

1609  

København V

Underviser

Pris

5.996,-

inkl. forplejning

Tilmeldingsfrist.

Der er aktuelt ingen ledige datoer.
Skriv din email-adresse nedenunder og vi skriver til dig så snart vi har arrangeret et nyt hold.

Til virksomheder og kommuner

Modtag uforpligtende tilbud

Ønsker du at afholde dette kursus for Jeres medarbejderstab giver vi meget gerne et uforpligtende tilbud. Vi kan både afholde kurset i vores undevisningslokaler eller ude i Jeres virksomhed. Prisen afhænger af antal kursister og hvor kurset skal afholdes.

Andre kurser

Randers Kommune
Bornholms Energi & Forsyning
vmware
Favrskov Kommune
Mariagerfjord Kommune